• 27.02.2024

Кмет с доброволци издирваха изчезнала жена в Бистрица

 Кмет с доброволци издирваха изчезнала жена в Бистрица

Снимка: Монитор

Кметът на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски за пореден път организира доброволци, за да помогне на бедстващ жител. Този път това е 70-годишната Николина Грозданова, която изчезва през нощта от дома си, а сутринта в понеделник кметът получава сигнал от внучката й.

„Жената е след прекаран инсулт и по информация на внучката и е в неизвестност от сутринта. Моля който има възможност да се отзове да я потърсим и намерим. Да се съберем възможно най- бързо на площада“

призова кметът на Бистрица.


Междувременно се оказва, че докато групата търси Николина, тя е откарана в Спешен център – Дупница. „Точно се събрахме и тръгнахме да търсим, когато се обадиха. През нощта жената излязла из улиците и е паднала. Жителка на селото я е намерила и е подала сигнал на Спешен център. Очакваме по час-два да я изпишат“, коментира кметът – доброволец.


По негови думи 70-годишната жена е след прекаран инсулт, възстановила се физически, но имала психически проблеми.


Това е пореден случай, в който Огненски се включва в издирването и спасяването на хора. Преди около месец доброволци начело с бистришкия кмет откриха изчезнала жена от Дупница. Той е участвал и в редица акции с планинските служители, а една от най-запомняща е тази на спасен човек след ухапване от пчели в планината. Тогава Кирил Огненски избяга от болница с риск за неговия живот, за да спаси човек с тежък алергичен шок в планината.

Свързани публикации