• 26.09.2023

Кирил Петков: Искам главният прокурор да бъде сменен

 Кирил Петков: Искам главният прокурор да бъде сменен

Снимка: BGReporter.info

„Искам главният прокурор да бъде сменен и прокуратура, която да работи по най-добрия начин. Докато нямаме работеща главна прокуратура, не можем да хванем нито един крадец“. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в интервю за Нова телевизия.

Ако нямаме работеща прокуратура, няма смисъл ПП да бъде във властта

каза още Петков, цитиран от БНР.

Той посочи, че е кандидат за премиер от името на „Продължаваме промяната“, а за финансов министър ще бъде предложен другият лидер на партията – Асен Василев.

„Но ако нашите партньори ни убедят, че имат по-добри кандидатури и по-добър начин за управление, ние бихме се вслушали“, заяви Петков.

„Искаме да дадем право на всеки един от коалиционните партньори да се изкаже, преди да започнем да хвърляме имена, добави той и подчерта, че от ПП ще бъдат максимално диалогични.

Петков посочи, че харесва служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, но партията му няма да влиза в преговорите за правителство с предварително подготвени имена.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ каза още, че Сотир Цацаров не трябва да оглавява Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

„Сотир Цацаров не трябва да я оглавява. Ще видим как да направим координацията между ДАНС и КПКОНПИ. Те имат огромни правомощия, но без разследващо звено. Със сигурност ще влезем с идеи за квалификация за тази номинация. Няма да говорим за имена. Първо трябва да дефинираме какво трябва да направи и след това ще посочим подходящото име“, коментира Петков.

Свързани публикации

None found