• 25.05.2024

Кирил Петков: Бих поел отговорността да съм премиер, но няма да поставям такова условие

 Кирил Петков: Бих поел отговорността да съм премиер, но няма да поставям такова условие

Снимка: Кирил Петков

Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” в „Здравей, България

„Целият ми бизнес беше изцяло в България. Винаги съм смятал, че данъците ни са достатъчно ниски, за да си плащам всичко в България и да не мисля за допълнителни оптимизации. Има и инвеститори, които предпочитат различни юрисдикции”. Това заяви лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков в ефира на „Здравей, България“.

Според него фокусът около казуса „Досиетата Пандора” трябва да е друг. „Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е нисък – трябва да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще плащат ниски данъци, и то легално”, обясни Петков.


Той коментира и части от програмата на новата си партия.

„КПКОНПИ трябва да започне да работи много по-силно. Имаме цялата нормативна база, но активността я няма. Ако искаме да говорим за 0 корупция, то тази агенция трябва да работи различно”, каза Петков.

С кого биха управлявали „Продължаваме промяната”

„Ние не държим всичко да е от нас, а най-големите капацитети да са министри. Ще седем на коалиционна маса, ако избирателите така ни подредят, ще говорим кои са възможните кандидати и кой е с най-добрата квалификация. Аз бих поел отговорността да стана премиер, но не бих поставял условие към нашите партньори, защото може да има и по-добър кандидат. Трябва да спрем с идеята „едни наши хора на едни позиции“… Ние няма да спънем по име никого, ако усетим, че е по-добър капацитет от нас. Време е да вкараме експертиза и знания и държавата тя да тръгне напред”, добави Петков.

Свързани публикации