• 13.04.2024

Катастрофа с три коли и един загинал между Търговище и Преслав

 Катастрофа с три коли и един загинал между Търговище и Преслав

Снимка: Архив

Един човек е загинал при сериозна катастрофа с участието на три автомобила на пътя II-74 Търговище – Велики Преслав. Заради пътния инцидент трасето е затворено, а пътуващите за Преслав и Шумен трябва да използват алтернативния маршрут през Буховци, съобщи говорителят на полицията в Търговище Ани Кръстева.

В 17:51 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР – Търговище е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на пътя Търговище – Велики Преслав. Катастрофата е на територията на община Търговище между селата Кралево и Имренчево, с участието на 3 леки автомобила. По първоначални данни един от водачите е загинал, а другите двама водачи и още двама пътници са откарани за прегледи в МБАЛ-Търговище. На място са екипи на сектор „Пътна полиция“ и на РУ-Търговище.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението на МПС в участъка е временно преустановено. За пътуващите в посока гр. Велики Преслав МПС се предлага обходен маршрут: с. Певец – с. Дългач – с. Надарево – с. Кочово, а за пътуващите в посока гр. Търговище – същия маршрут в обратен ред. Товарните автомобили могат да се придвижат по път I-4/София-Варна/ по маршрут с. Надарево – с. с. Острец – с. Буховци. Полицейските екипи регулират движението на МПС в района на произшествието.

Свързани публикации

None found