• 23.06.2024

Кардамски: Нинова мисли за БСП, като за фирма

 Кардамски: Нинова мисли за БСП, като за фирма

Снимка: Валентин Кардамски / facebook

Хората казват: Нова година, нов късмет. За Корнелия Нинова и за паралелната й партия, обаче няма да има нищо ново. То ще е добре познатото старо. Защо? С първата новина за тази година, от партията й оповестяват, че организационната реформа на БСП вече е факт. Ето какво е публикувал пресцентърът на Нинова (оставям непроменен правописа от сайта): „Централно място в нея заема концепцията на Корнелия Нинова, че партията трябва е максимално близо до своите членове. За целта се назначават 31 кординатори, които да отговарят за всеки от избирателните райони в страната. Основното е, че те заемата новите си работни места в съответните региони, а не в централата на партията.“

Вероятно ще е разочароващо за Нинова да си припомни, че нищо ново не е предложила. Подобна структура с 31 координатори на БСП в избирателните региони на страната съществуваше в партията по времето на председателството на Сергей Станишев. Толкова бяха и счетоводителите по места. Нинова просто копира старата партийна структура. Озадачаваща е късата й памет, след като бе избирана неведнъж за народен представител на БСП, докато лидер на партията беше той и е невъзможно да не е комуникирала с областния си координатор в избирателния регион.

Всъщност, броят на областните координатори беше силно намален по времето на Корнелия Нинова. В прессъобщението се казва още: „С реформата реално партията се доближава максимално до своите членове.“ Излиза, че БСП се е отдалечила от членовете си, след като Нинова съкрати бившите координаторите. Дано Корнелия да не е забравила, че след като възстановява съкратения от нея щат да е спазила условията по Кодекса на труда, за да не се появят претенции от съкратените от нея бивши областни координатори за възстановяване на работа.

Най-нелепото в новината е подзаглавието: „БСП откри 31 нови работни места…“ Не е логично една партия да се обяснява в медиите за възстановен партиен щат. Тази информация е подходяща за финансов отчет пред Националния съвет, а не за медийна реклама и пропаганда.

Корнелия, БСП трябва да се хвали с предложени и реализирани национални политики за подобряване на живота на хората в България и с разкрити работни места извън партията, а не с постиженията на отдел „Човешки ресурси“ на „Позитано“ 20.

Започни да мислиш за БСП като за партия, а не като за фирма!

Свързани публикации