• 22.04.2024

Караянчева не е нареждала НСО да изведе протестиращите майки

 Караянчева не е нареждала НСО да изведе протестиращите майки

Снимка: БНР

„Жените от Системата ни убива бяха допуснати до Деловодството на парламента. Не съм нареждала нещо на Националната служба за охрана, те си изпълняват задълженията“ .

обясни председателят на парламента Цвета Караянчева

Преди ден по този повод нейната оставка беше поискана и от БСП, и от ДПС, а след това и от протестиращите пред парламента заради отношението към майките от Системата ни убива, припомня Медиапул. Президентът Румен Радев обяви, че в сградата на парламента служителите на охранителните служби реагират на заповеди на председателя на институцията.

Караянчева е направила изказването си в ефира на БиТиВи, като се е включила по времена предаване по телефона. Тя е обяснила, че правилникът на НС постановява всеки посетител, приключил работа в сградата на парламента, да я напусне в рамките на 30 минути. Според нея Мая Манолова, БСП и други партии са се възползвали от ситуацията с политически цели.

В сряда протестиращите майки влязоха в сградата на НС и отказаха да я напуснат до подаване на оставките на премиера и главния прокурор. Тогава Караянчева направи изявление пред медиите, че НСО е редно да си свършат работата и подчерта, че няма да бъде допусната окупация на сградата.

Свързани публикации

None found