• 23.06.2024

Калоян Паргов: Чувството за предрешеност на избора в БСП, ще създава имиджов проблем в последствие

 Калоян Паргов: Чувството за предрешеност на избора в БСП, ще създава имиджов проблем в последствие

Снимка: Архив

Според председателят на БСП София Калоян Паргов отношението на обществото към ГЕРБ е еднозначно, но БСП трябва да навакса с категоричната заявка за управление на държавата.

„БСП се е взряла в пъпа си“ не е груб израз, използвам го и аз, и много други от социалистите“, коментира пред БНР Калоян Паргов,

по повод на поведението на социалистическата партия в ситуацията на продължаващи повече от два месеца антиправителствени протести.

Спорред него, предвид динамиката на обстановката, БСП не се подрежда като лидер на следващите парламентарни избори, но социологическите данни се променят всеки месец.

„Пластовете се разместват и заради корона кризата. Има една огромна група от хора, която си търси ново знаме, което да ги изведе в по-спокойно бъдеще и да им даде сигурност

коментира още той.

„Не случайно темата на срещата с кандидатите за председателското място в БСП довечера, е „Как ще се развива държавата“, а не „Как ще се развива БСП“, защото няма как да си говорим за БСП, без да си говорим за държавата, посочи градският лидер на левицата.

Кaтo чacт oт вътрeшнoпaртийнaтa кaмпaния зa пряк избoр нa лидер нa социалистите, градската oргaнизaция нa пaртия в София oргaнизирa cрeщa c петимaтa кaндидaти за поста – Вaлeри Жaблянoвa, Гeoрги Тoдoрoв, Кирил Дoбрeв, Кoрнeлия Нинoвa и Крacимир Янкoв. Във връзка с това Паргов коментира, че датата и часът на срещата са били обявени достатъчно отдавна, за да могат кандидатите, поканени на срещата, да си организират така програмите, че да присъстват и да се срещнат с избирателите си в столицата.

Калоян Паргов не скри притеснението си от това как ще протече изборът за лидер на БСП:

„Централната избирателна комисия трябва да направи така, че да убеди всеки, че изборът не е предрешен. Защото чувството за предрешеност създава имиджов проблем в последствие“.

според председателят на градската организация на БСП в София

По думите на Паргов избирателните списъци в София ще бъдат актуализирани и право на глас ще имат малко под 8000 членове на БСП.

Интервю на Веселина Миланова с Калоян Паргов в предаването „Преди всички“ по БНР.

Свързани публикации