• 21.06.2024

Калоян Паргов: Трябва да търсим максимално затваряне на всички пропасти и бездни в БСП

 Калоян Паргов: Трябва да търсим максимално затваряне на всички пропасти и бездни в БСП

Снимка: BGReporter.info

Председателят на софийските социалисти е номиниран за водач на листата на БСП – София от делегатите на конференцията на район Люлин

В навечерието на парламентарните избори отново на дневен ред е ролята на Българската социалистическа партия в националната политика, изтъкна лидерът на БСП – София.

Да отвоюваме мястото на първа и основна политическа сила, която може да донесе промяната. Политическата сила, която през последните 4 години е единствената алтернатива на управлението на ГЕРБ. От нас самите, от нашата воля за победа, от нашето активно включване в кампанията, ще зависи дали ще постигнем това. С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов се обърна към делегатите на конференцията в Люлин. Това е първата районна конференция в БСП, която се провежда в онлайн среда.

„Искрено се надявам, че на 4-ти април всички ние ще се поздравим с победата на парламентарните избори и ще отворим нова страница в развитието на нашата родина“, заяви Паргов в словото си.

Той счита, че следващите два месеца и половина ще бъдат критични за бъдещето на България. „Кой, ако не ние, социалистите, трябва да поставим на дневен ред не само проблемите, но и посоката, в която трябва да се развива държавата“, изтъкна председателят на БСП – София.

По думите му сред основните приоритети, на които трябва да се заложи в тази кампания, е не само преодоляването на Ковид-кризата, но и с социалните и икономическите последствия от нея. „В основата на нашите послания, на нашата платформа, която скоро ще бъде представена пред обществеността, трябва да бъде волята за реформа в здравеопазването. Ковид-кризата показа, че здравната ни система издиша и се крепи единствено на професионализма на днешните герои – нашите лекари. А образованието е ключов елемент за бъдещето на нацията, защото колко по-необразована и ниско културна е тя, толкова повече не я чака добро бъдеще“, категоричен е лидерът на столичните социалисти.

Той изрази убеждението си, че ако БСП иска да постигне високи изборни резултати, трябва да затвори всички вътрешнопартийни битки. „Трябва да търсим максимална консолидация, максимално затваряне на всички пропасти и бездни между нас вътре в партията. Да търсим максимално обединение в лявото, отстоявайки своята програма и своята алтернатива за развитие на държавата. Да се борим за спечелване на доверието на всеки един, който иска промяна, без значение дали имаме идейно-политически различия“, счита председателят на Софийската организация на БСП.

Паргов благодари на люлинската организация за доверието и подкрепата през последните 7 години, през които е начело на БСП – София.

„Благодаря и за номинацията за водач на листа. Моята задача и роля е да бъда на първа линия и да водя всяка една кампания. За мен няма значение дали ще я водя като председател на организацията и на градския предизборен щаб или, ако прецени националното ръководство, и като водач на листа. Във всеки един случай ще дам своя принос за резултата, към който се стремим“, заяви Калоян Паргов.

Свързани публикации