• 19.05.2024

Калоян Паргов: Промяната в БСП може да бъде към по-добро, ако не допуснем криза на идентичността

 Калоян Паргов: Промяната в БСП може да бъде към по-добро, ако не допуснем криза на идентичността

Снимка: Архив

Калоян Паргов: Промяната в БСП може да бъде към по-добро, ако не допуснем криза на идентичността

Струва си да се инвестира в хъса и енергията на младите, каза лидерът на столичните социалисти

Промяната в партията може да бъде към по-добро, само ако не допуснем криза на идентичността. Не бива да бъркаме промяната с кризата на идентичност. Обикновено тя плаши хората – води до несигурност у всеки човек и до много въпроси. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по време на пленума на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП.

По думите на Паргов си струва да се инвестира в хъса и енергията на младите. „Затова не отказвам да инвестирам в техните идеи. Иска ми се примерът на София да зарази и останалите градове и области в страната, за да се получи хомогенна политика по отношение на младите. Защото партията има проблем с възрастта на членската маса. И това за никого не е тайна“, обясни лидерът на столичните социалисти. Той добави, че когато младежите на БСП са мотивирани, се получават отлични кампании. „Много се радвам и съм доволен, че МО в БСП – София е активно, особено в серията от избори през последната година“, сподели още той.

Кой, ако не младите в БСП, могат да поемат отговорността в битките, не само предизборните. Тази тема заслужава особено внимание. Започваме я в София и очаквам скоро това да се случи и в другите градове.

каза Паргов

Според него след всичко преживяно в партията през тези 130 години, тя няма да загине, каквито прогнози от време на време правят всякакви шамани.

„Но със сигурност в най-скоро време, може би веднага след изборите, ще трябва да поговорим за нашата идентичност. За да си припомним кои сме, откъде идваме, за какво се борим и какво можем да направим за това общество, част от което сме всички ние“, категоричен бе Калоян Паргов.–

Свързани публикации

None found