• 21.06.2024

Калоян Паргов: За нас, социалистите от София, е огромна грешка допускането да се проведе Луковмарш

 Калоян Паргов: За нас, социалистите от София, е огромна грешка допускането да се проведе Луковмарш

Снимка: Facebook

Групата на БСП в Столичния общински съвет призова в началото на днешната сесия за забрана на Луковмарш и на демонстрациите, базирани на расова, етническа, религиозна нетърпимост и антисемитска пропаганда.

Много приятно ме изненада еволюцията на ГЕРБ, както и на кмета Йорданка Фандъкова, с присъединяването им към европейската и демократична линия, в която се осъждат на глас фашистките прояви. Досега от БСП – София многократно сме призовавали институциите да предприемат необходимите действия, за да бъде предотвратено провеждането на парада на омразата Луковмарш, който тази година е планиран за 13-ти февруари.

пише в социалните мрежи председателя на групата общински съветници от БСП.

Според председателят на БСП София Калоян Паргов и социалистите от столицата, е огромна грешка допускането да се проведе това шествие. Той смята, че подобни събития, с участието на поддръжници на един човеконенавистен режим и с идеология, която символизира най-мрачните моменти на европейската история на ХХ век са срам за една европейска столица.

Българското общество трябва да отстоява споделените ценности на ЕС и да заклеймява екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация.

съобщава Паргов в публикация на профилът си във Фейсбук

Свързани публикации

None found