• 31.05.2023

Каква е организацията в училищата при COVID мерките

 Каква е организацията в училищата при COVID мерките

Снимка: BGReporter.info

На прага на новата учебна година Министерство на образованието и науката въвежда временни противоепидемични мерки в детските ясли, градини и училища. Те ще действат от 15 септември и ще продължат до 16 октомври.  

ази година няма да има тестове и маски, но ще трябва да се спазва физическа дистанция, а учебните часове по възможност да започват в различно време. Директорите ще трябва да осигурят двусменен режим на присъствено обучение. Класните стаи трябва да се проветряват на всеки час поне за 5 минути.

“Много сложна е тази организация и то за трета поредна година. Запазили сме всички маркировки, които са по пода на сградата, така че да може да има движение в една посока на учениците”, заяви Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в образованието и директор на 119 СОУ. 

„Най-вероятно ще работят тези временни мерки, защото децата са свикнали да ги спазват, но въпросът е по-скоро до колко основателни са тези мерки и дали няма да даде начало на още една онлайн година. Трудно ще бъде спазването на дистанция основно при малките деца, които очакват да се видят с приятелите си“, каза Станислава Величкова, майка на ученик. 

Свързани публикации

None found