• 15.07.2024

Йончева: Корнелия Нинова има договорка с Борисов

 Йончева: Корнелия Нинова има договорка с Борисов

Снимка: БГНЕС

Липсата на подкрепа от БСП за кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат доказва, че Корнелия Нинова има договорка с премиера Бойко Борисов. Това каза евродепутатът Елена Йончева в ефира на bTV, цитирани от actualno.com.

По думите ѝ именно държавният глава е единствената реална опозиция на „корупционното правителство на Борисов“.

Нинова има договорка с Бойко Борисов и това вече е доказано. Радев представлява голяма опасност за това правителство, защото един служебен кабинет ще направи пълна ревизия на всички корупионни схеми.

добави евродепутатът

Според нея БСП е трябвало по-масово да излезе на площада по време на протестите, за да покаже, че е истинска опозиция.

Да сте чули Нинова да вземе отношение по „Барселонагейт“, по шкафчетата за милиони? Не, тя мълчи. Затова Радев заслужава подкрепа за втори мандат.

каза Йончева

На въпрос в какви отношения е с Корнелия Нинова Йончева заяви, че е в добри отношения с всички свои колеги, но това не означава, че не може да бъде критична, основавайки се на конкретни факти.

Надявам се, че основният критерий в листите на БСП за парламентарните избори не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция“, каза тя. „В листите на БСП за парламентарните избори има хора, с които съм работила и са много добри професионалисти, хора с ясна позиция. Дали е добър или лош изборът на тези листи ще разберем от резултатите от местните избори. Разбира се, не е лесно да се правят силни листи. За мен е изненада, че колеги като проф. Иво Христов, Тома Томов, много ярки личности, никога не са се страхували да изразяват своята позиция, не са в тези листи. Аз се надявам, че основният критерий в листите не е послушанието , а ясната професионална и гражданска позиция.

коментира тя

Свързани публикации