• 29.03.2023

И БСП – Добрич скочи срещу инсталацията на водачи от „Позитано“

 И БСП – Добрич скочи срещу инсталацията на водачи от „Позитано“

Снимка: BGReporter.info

На 25 май Националният съвет на БСП утвърди водачите на листи 19 региона остават със същите водачи, а 7 области са с нови водачи, сред които и Добрич. За водач на листата е определен Димитър Данчев от София.

След решение на Националния съвет на БСП в София се „спуска” за водач на листата непознат за региона човек, който сам признава, че за пръв път ще посети Добрич“, пише в отворено писмо до лидера на БСП арх. Емилия Ганева.

Арх. Добрева е общински съветник от листата на БСП в Добрич и бивш кандидат за кмет издигната от БСП  

Според общинският съветник от БСП всичко това се случва след успешно представяне на последните парламентарни избори – с шести резултат в държавата, постигнат в обстановка на всеобщо обезверяване, страх и принуда!

„В контекста на постигнатите резултати звучат цинично изявленията в медиите на представители на Националния съвет на БСП, че промените на водачите на листите са мотивирани от слабите резултати, както и че партийните организации и засегнатите личности са запознати с тях. Трябва ясно да заявя, че както аз така и партийната организация, научихме от медиите за направените промени. От това по-безпардонно и лицемерно погазване на демократичните принципи за избор в партията и обезличаване на местните партийни организации е трудно да си представя!“, допълва в писмото си арх. Добрева.

Арх. Емиля Добрева / Снимка: Pronewsdobrich.bg

В областта има две общини – Добричка и Генерал Тошево. Едни от най-големите в страната, в които БСП от 10 ноември 1989 година е спечелила всички избори – местни, парламентарни, за европейски парламент показва справка от резутатите.

„През изминалите повече от три десетилетия традиционно силни са били проявленията на лявата идея в общините Шабла, Каварна, Балчик, Добрич, а дори и там, където по обясними причини е било винаги най-трудно – в Тервел и Крушари.“ очертава гневно ситуацията Добрева в писмото си до Нинова.

Арх. Добрева определя това като „поредното безобразно отношение на ръководството на Българската социалистическа партия към социалистите, симпатизантите и всички хора с леви убеждения в Добричка област.

„Обида, разочарование и гняв са най-меките определения за чувствата ми при научаване от средствата за масова информация на новината за определения за нов водач на листата на БСП в 8 МИР – област Добрич!“ пише още тя.

„Искам ясно да кажа: В Добричка област винаги е имало интелигентни и достойни хора, реализирани в живота и професията си, членове и съмишленици на БСП, отдаващи безкористно моженето и знаенето си в името на справедливостта, на желанието да видят Родината ни управлявана от компетентни и почтени хора, които няма да приемат безкритично и безразлично всяко решение „отгоре”! Все още има време за преосмисляне – очаквам разума да надделее!“, се казва още в отвореното писмо на арх. Добрева.

Свързани публикации