• 26.02.2024

Изпращат до всяка болница в страната протокол за лечение на COVID

 Изпращат до всяка болница в страната протокол за лечение на COVID

Снимка: BGreporter.info

Според здравният министър Костадин Ангелов, навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията и най-ефективната мярка от всички, е носенето на маски на закрито. Следващата доказано работеща мярка е социалната дистанция.Това съобщи той на брифинг за ситуацията с коронавируса у нас.

„Най-важното, за което искам да благодаря на българските граждани, е спазването на противоепидемичните мерки. Препоръчваме избягването на събирания, да ограничат пътуванията. От самото начало говорехме, че през есенно-зимния период процентът на заразени ще се увеличи“

обяви здравният министър.Той призова хората да са отговорни и да пазят близките си. На следващо място Ангелов увери, че има достатъчно защитни консумативи и нуждите на медицината ще бъдат обезпечени.

Около 30% е заетостта на леглата, а в интензивните отделения – около 20%. Предстои да пристигнат и нови количества на медикамента Ремдесивир, който се използва за лечението на вируса. 

„Изпращаме протокол за лечение до всички болници в страната, изготвен от експертите на няколкото големи болници, които от началото на пандемията лекуват коронавирус“, допълни Ангелов.

Ангелов увери, че има достатъчно количество лични предпазни средства. „По процедури ще бъдат обезпечени нуждите на държавата с месеци напред. Днес пристигат още 1700 флакона „Ремдесивир“, съобщи Костадин Ангелов.

Свързани публикации

None found