• 15.07.2024

Избори в БСП: Около 37 хил. са гласували в страната до 15 часа

 Избори в БСП: Около 37 хил. са гласували в страната до 15 часа

Снимка: BGreporter.info

Около 42 % е избирателната активност в цялата страна до 15 ч., коментира пред bgreporter.info източник от партийния ЦИК.

В София за председател на БСП са гласували около 38%.

Като цяло няколко района в столицата правят впечатление на рекордьори. Това са районите Триадица, Оборище, Красна поляна, Средец, за които е известно, че са подкрепящи Нинова.

В района в който гласува самата Нинова – Оборище активността към обяд вече приближава 61%.

В район Триадица към обяд активността е надминавала 53%. от Триадица е избран, за депутат Христо Проданов – който преди това е председател на БСП в този район.

Подобна е и ситуацията в район Красна поляна, където председател на района е Евгений Белий и където се намира, и квартал „Факултета“. За целият район Красна поляна, активността на социалистите към обяд е 51%. А в секцията във Факултета, активността е 50%.

В „Средец“ е председател е Кръстин Чипилов, който пое от скоро организацията, поради изтичането на мандата на Димитър Кунов, и правилото на мандатност заложено в устава на БСП. В този район също към обяд активността приближава 50%.

В изборния ден за председател на БСП има регистрирани редица нарушения от всякакво естество в цялата страна, коментираха още запознати с постъпилите в партийния ЦИК, сигнали.

Свързани публикации