• 25.05.2024

Ива Митева поряза харесания от Слави президент: Да не се бърка в работата на НС

 Ива Митева поряза харесания от Слави президент: Да не се бърка в работата на НС

Стоп кадър NOVA

„Темата с актуализацията на бюджета постави в особена позиция двете страни. Смятам, че мястото на тази точка е в парламента, а не в президентството. Ще се обсъжда актуализация на бюджета, но мястото е в Народното събрание. Нека всеки орган да не иззема правомощията на другите. Румен Радев е поставен пред особена и сложна ситуация – в момента е кандидат за президент, а в същото време трябва да назначава нов служебен кабинет“. Това заяви председателят на парламента Ива Митева пред БТВ. На въпрос, дали президентът се меси в законодателната власт, тя призна, че Румен Радев действително се опитва да управлява парламента.

Припомняме, че Митева е председател на Народното събрание от партията на Слави Трифонов ИТН. Той сам заяви, че не само ще подкрепи за втори мандат, а и ще издигне Румен Радев в президентската надпревара. Държавният глава очевидно е започнал да посяга и към парламента, с което явно Слави Трифонов не е доволен и показа жълт картон.

Изморява ме популизмът и атаките на партиите. Трябваше журналистите да попитат „има ли канадски паспорт Кирил Петков?

каза още Митева.

Тя обясни, че не е участвала при гласуването на кабинета с премиер Пламен Николов, за да не го унижава. Митева допълни, че е постъпила според партийната воля и е излязла от залата.

Свързани публикации

None found