• 25.05.2024

Ива Митева: Кирил Петков не е подходящ за министър председател

 Ива Митева: Кирил Петков не е подходящ за министър председател

Снимка: BGReporter.info

Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността да има коалиция с тях е голяма – 80%”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият председател на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ”.

Според нея Кирил Петков не би бил много подходящ за поста на обединяващ министър-председател.

Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото тичайки ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза още Митева.

Ясно се вижда, че към дата 21 април Кирил Петков абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство. Много е важно решението на Конституционния съд. Има опасност правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтересовани лица биха могли да заявят своите претенции. Петков има много различни актове и ще бъде много интересно да видим какво ще се случи. Практиката на Европейския съд по правата на човека се развива много. Кодексът по изборните въпроси категорично поставя изискване двойното гражданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде внесено дело там, за да бъде осъдена и България”, коментира Митева.

Свързани публикации

None found