• 19.05.2024

„Зелен коридор“ за ваксиниране в ИСУЛ, „Пирогов“ и ВМА

 „Зелен коридор“ за ваксиниране в ИСУЛ, „Пирогов“ и ВМА

Снимка: BGReporter.info

Всички желаещи да се ваксинират и нямат записан час, могат да го направят на 28 март в специалните пунктове на столичните болници ВМА, „Пирогов“ и ИСУЛ.

Военномедицинската академия отваря „зелен коридор“ за ваксиниране срещу Covid-19, се посочва в съобщение на страницата в интернет на лечебното заведение.

Всички желаещи, без записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират днес във ваксинационния център на ВМА до 17.00 часа.

Имунизациите ще се извършват само с ваксината на „АстраЗенека“, допълват от болницата.

Продължават ваксинациите по националния електронен регистър, реваксинации и имунизации на планирани целеви групи, се отбелязва в съобщението.

В неделя, 28 март, и най-голямата спешна болница в България „Пирогов“ разкрива пункта за имунизации с препарата на Oxford/AstraZeneca.

Възможността за ваксинация важи за всички, без значение дали попадат в действащите фази от националния ваксинационен план.

Имунизационните пунктове ще бъдат достъпни от 09:00 до 17:00 часа, уточняват от лечебното заведение.

Цял уикенд работи и ваксинационният кабинет към болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. На 28 март желаещите могат да се ваксинират между 8:30 до 16:30 часа.

Свързани публикации

None found