• 27.02.2024

Затварят нощните заведения в София

 Затварят нощните заведения в София

Снимка: BGreporter.info

За две седмици се затварят нощните заведения в София – барове, клубове и дискотеки. Това съобщи столичният кмет в профила си във Фейсбук. Това е решението на Софийския оперативен щаб за овладяване на заразата с коронавирус, пише тя. Заповедта за временното затваряне влиза в сила от утре, 25 октомври, и ще важи до 8 ноември.

„За всички ни е ясно, че дистанция в нощните заведения не може да се спазва, независимо и от усилията на собствениците и персонала“, коментира Фандъкова и припомня, че в последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени.

„Притеснителен е ръстът на хората, които влизат в болница – днес в софийските отделения се лекуват 411 болни, при 368 вчера. Броят на пациентите в интензивните отделения също се увеличава“, пише тя.

„Капацитетът от легла за болните от коронавирус ще бъде разширен, като със заповед на министъра на здравеопазването всяко лечебно заведение трябва да осигури капацитет до поне 10 на сто от базата си. Това е добро решение, но остава голямата трудност за осигуряване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните“, допълва още Фандъкова.

Свързани публикации

None found