• 25.09.2022

Зарков скочи на Нинова заради Паргов

 Зарков скочи на Нинова заради Паргов
Посланието е, че всеки може да бъде изхвърлен

Тук иде реч за нещо далеч по-елементарно. За демонстрация на сила. От страна на централното ръководство на партията към местните ръководители. Посланието е, че всеки може да бъде изхвърлен. Това пише Крум Зарков във Фейсбук по повод съобщението на БСП, че налага наказание на Калоян Паргов.

Публикуваме целия коментар на Зарков във фейсбук:

В първия ден от семейната ни изолация (синът ни е с Ковид, като – да чукнем на дърво – дотук боледува сравнително леко) сутрешният преглед на важните за мен сайтове, сред които естествено е bsp.bg, ме сблъска със следната новина: “Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов”.

Не че съм се съмнявал в резултата от блиц акцията подписка-предложение-решение, но все пак съобщението е уникално с уточнението, което съдържа, а именно: “Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17.00 ч.”

Това кратко изречение обрисува цялата абсурдност на ангажираната процедура – решението е взето, вие, ако искате, гласувайте. Аз, разбира се, ще гласувам.

Против съм наложената санкция, защото нейната цел не са необходимите подобрения на работата на градската организация, нито по-ярката ни опозиционност в Столичния общински съвет.

Това не става с наказания, нито “на подпис”.

Тук иде реч за нещо далеч по-елементарно. За демонстрация на сила. От страна на централното ръководство на партията към местните ръководители.

Посланието е, че всеки може да бъде изхвърлен. Е, аз не мисля така, защото вярвам, че силата принадлежи не на този, който гони, а на онзи, който привлича. И така ще бъде!

Свързани публикации

None found