• 27.09.2022

Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България

 Зарков: Европейската прокуратура вече функционира в България

Европейската прокуратура вече функционира в България, има известни резултати от нейната работа. Това, което трябва да направим и за което не ни трябва парламент, е да обезпечим нейната работа.

Това заяви в пред БТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

„За целта е необходимо те (б.р. европейските прокурори) да имат своята администрация, своята сграда, за да могат да действат напълно свободно и да допринесат за пълната защита на евросредствата в България“, добави той.

Зарков заяви още, че в момента има девет прокурори, които работят активно. В бъдеще трябва да станат 15, вече имат сигнали.

„Съдебна реформа, такава каквато въвежда демократични правила за контрол и отговорност на главния прокурор, която прави процеса по-бърз, по-справедлив, по-прозрачен ще се случи. Въпросът е да не се губи време, основен приоритет на правителството е да подготви онези законопроекти, които са важни най-вече за самите нас, като общество така че политическата турбуленция да не води до допълнително забавяне“, обясни служебният министър на правосъдието.

„Мигрантският натиск не е преставал. Не ми се струва много удачно тази сутрин да се използва за политически замеряния, този проблем е общонационален. Той стои пред нас от много време, не е спирал да бъда обсъждан от различните ръководства на МВР и Министерски съвет“, заяви Зарков по повод гонката с мигранти в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Свързани публикации

None found