• 25.05.2024

Започва нова специализирана полицейска операция

 Започва нова специализирана полицейска операция

Снимка: пресцентър МВР

От утре (3 септември) до 19.00 часа на първия работен след поредицата от почивни дни (7 септември) е в ход специализирана полицейска операция, насочена към безопасността на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Очаква се трафикът да е значително натоварен заради прибиращите се както от морето, така и от Гърция през предстоящите 3 почивни дни“, коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Гл. инспектор Близнаков припомни, че със заповед на АПИ е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и в района на Кресненското дефиле, предаде novini.bg. Предприет е много стриктен контрол на скоростта – по основните пътни направление той ще се осъществява чрез движение в транспортния поток, точките за разполагане на технически средства ще се променят динамично. 

В столичната Пътна полиция също са взети необходимите организационни мерки.

увери комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция“ – СДВР.

Утре и в събота, както и в понеделник, когато се очаква прибирането към столицата, входно-изходните артерии на София ще са наситени с екипи на Пътна полиция, които да подпомагат движението, пише novini.bg. Ще има мобилни екипи, които ще се движат в транспортния трафик и при установяване на агресивни водачи, те ще бъдат извеждани, за да не се създават предпоставки на пътно-транспортни инциденти.

Свързани публикации