• 17.07.2024

Жители на Горубляне на протест заради инфраструктурни проблеми

 Жители на Горубляне на протест заради инфраструктурни проблеми

Снимка: БГНЕС

Жители на Горубляне излизат днес на протест с искане за инфраструктурни промени. Началният час на протестната акция е 16:00 часа, а мястото – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“.

Очаква се да блокират движението в района. Намеренията им са да спират преминаването на автомобили по „Цариградско шосе“ всяка неделя.

Част от исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард „Самоковско шосе“ до Южната  дъга на Околовръстния път и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова и добави, че намеренията им са да блокират булевард „Цариградско шосе“.

„Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание – правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя „Цариградско шосе“, докато не видим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по „Самоковско шосе“. Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк „Искър“.

Булевард „Цариградско шосе“ ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова.

„Първите две седмици един час, ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство“.

Протестът днес е обявен от 16:00 до 20:00 часа.

Свързани публикации

None found