• 26.05.2024

Енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ излизат в подкрепа на колегите си от „Марица-Изток“

 Енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ излизат в подкрепа на колегите си от „Марица-Изток“

Енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ излизат на протест в подкрепа на колегите си от „Марица-Изток“ тази вечер. 

Стотици, които не са на смяна или в производствен режим, ще излязат на входа на централата в 18.00 ч., каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов и от синдикатите в дружеството. 

Енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ и миньорите от „Открит въгледобив“ протестираха 6 денонощия, като блокираха АМ „Струма“ при пътен възел „Бинека“. Преди седмица прекратиха протеста, вдигнаха блокадата, което даде повод на техни колеги от протестиращите на АМ „Тракия“ да ги обвинят едва ли не в предателство. 

Тази вечер открито и в ТЕЦ „Бобов дол“ ще изразят пълната си съпричастност с протестиращите техни колети от „Марица-Изток“. Синдикалистът от ТЕЦ „Бобов дол“ Иво Димитров отбеляза: 
„Ние искаме просто да покажем, че ние сме част от тази енергетика. Искаме да заявим открито, че нито сме ги предавали, нито ще ги предаваме. Напълно сме солидарни и съпричастни. Проблемите са коренно противоположни. ТЕЦ „Бобов дол“ е на свободния пазар. Ние не получаваме субсидии от държавата, нито сме включени в листа, така че няма кой да ни упреква, че по някакъв начин субсидира тока от ТЕЦ „Бобов дол“.

Свързани публикации

None found