• 06.06.2023

Емил Христов: Държавата инвестира 18 млн. лева за ремонт на пътната инфраструктура в област Стара Загора

 Емил Христов: Държавата инвестира 18 млн. лева за ремонт на пътната инфраструктура в област Стара Загора

Снимка: пресцентър на ПП ГЕРБ

„До края на седмицата започва цялостен ремонт на пътния участък от автомагистрала „Тракия“ до село Богомилово, който е на стойност над 12 млн. лв.“ – съобщи на пресконференция народният представител от ГЕРБ – Стара Загора и заместник-председател на Народното събрание Емил Христов.

Той уточни, че с АПИ се водят разговори и за изграждане на кръгово кръстовище на входа на село Богомилово. Общата стойност на 7-те ремонта на пътна инфраструктура в област Стара Загора за тази година е 18 млн. лева.През 2021 г. в ремонтните планове на Областното пътно управление ще бъде включен следващият участък от път II-66 Стара Загора – село Подслон.Ще бъде довършена реконструкцията на пътя между селата Пшеничево и Хан Аспарухово, след преработка на проекта.

„В отсечката Стара Загора – Чирпан ще бъде подменена настилката, както и основата на места, в които има пропадане. Ще бъдат ремонтирани отводнителните канали, ще се възстановят пътните знаци и маркировката. Благодарим на министър Аврамова, защото това е една от важните пътни артерии в област Стара Загора“ – каза народният представител Радостин Танев и добави, че до дни започва ремонт на моста в село Мирово. „Независимо от сложната обстановка, в която се намираме, държавата успява да отделя средства и за ремонт на пътната инфраструктура, за да се осигурява нормален живот на хората в отделните населени места“.

коментира той

Отпуснати са средства за основна рехабилитация на пътя Горно Сахране – Павел баня, който от 20 години не е ремонтиран. За довършването на надлеза в Казанлък, който е стратегически за града, се очаква от АПИсумата от 1,5 млн. лева, съобщи народният представител Борис Кърчев.

Емил Христов заяви по време на пресконференцията, че се водят разговори на високо ниво за привличането на максимален ресурс за Стара Загора по линия на „Зелената сделка“ на Европейската комисия. „На важна преговорна позиция е кметът на Стара Загора Живко Тодоров и той със сигурност ще защити интересите на Стара Загора. Убеден съм и, че старозагорските народни представители от другите политически сили също ще подкрепят всички действия средствата от „Зелената сделка“ да бъдат насочени в нашия регион, който е най-засегнат“ – каза народният представител Маноил Манев.

Четиримата народни представители от ГЕРБ – Стара Загора работим паралелно за удължаване на срока на работа на комплекс „Марица изток“ и за създаване на достатъчно високоплатени работни места, защото ще дойде момент, когато ще трябва да разчитаме не само на енергийния комплекс, но и на заместваща промишленост, добави Емил Христов.

Свързани публикации

None found