• 15.07.2024

Емил Димитров: 6 месеца спорове вместо действия!

 Емил Димитров: 6 месеца  спорове вместо действия!

Снимка: BGReporter.info

Разпространението на заразата, ще се разгръща. Няма изглед за нормализиране на ситуацията. Болните и заразените са много повече от това, което показва статистиката, защото много хора не могат да си позволят PCR тест. Особено в малките населени места. Това е огромен проблем и подлага на риск цялото население. 

Автор: Емил Димитров Снимка: facebook

Все повече хора изпитват симптоми на коронавирусна инфекция – започват самолечение или звънят на личният си лекар. Тези хора не влизат в статистиката и не подлежат на карантиниране. Също и хората с положителен бърз тест. Лекарят им казва, какво да си закупят и започва едно обикаляне на аптеките и седене на опашки, за да се сдобият с необходимото лекарство.  През това време заразяват и други хора, а COVID се възползва с пълна мощ. След  два – три дни, тези същите хора имат нужда от хранителни продукти, но не се обръщат към съседите си от страх да не разберат, че са болни или просто няма към кой да се обърнат, да им напазарува и започват, да обикалят магазините. Разпространението на заразата продължава, защото те не са карантинирани и не подлежат на санкции.

При това положение, дори локдаунът би, бил недостатъчна мярка.

Трябва да има строго определени правила, които да спрат разпространението на вируса. Всички хора със симптоми трябва да бъдат изследвани с PCR или бърз тест и всеки положителен да бъде карантиниран. Включително и хората с положителен бърз тест. В момента виждаме, че мерките до момента не дават желания резултат. Точно обратното ситуацията се усложнява с всеки изминал ден. Това се наблюдава в целия свят. Защото лятото, през което трябваше да се подготвим беше проспано от всички, освен няколко държави.

В няколко европейски държави се отпуснаха пари за обезщетение.  На големи фирми и компании се раздаваха милиони и по време на кризата, бедните станаха по-бедни, богатите още по-богати. Единствената държава, която показа какво трябва да се прави беше Китай. С появата на новия вирус всички наблюдавахме с възторг как за минимален срок построиха болница. В Китай го направиха за броени дни, в България имахме шест месеца. Месеци през които не се направи нищо свързано с епидемиологичната обстановка.

За разлика от това наблюдавахме шоу и кавги на президент и премиер.

Свързани публикации