• 25.09.2022

Евродепутати „ще разследват“ ареста на Бойко Борисов

 Евродепутати „ще разследват“ ареста на Бойко Борисов

Снимка: eppgroup.eu

В София днес пристига мисия на парламентарната група на Европейската народна партия в Европарламента, която ще разследва обстоятелствата около ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и пиара на бившия министър-председател Севдeлина Арнаудова, съобщи БНР.

Мисията бе сформирана спешно от председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. В нея влизат председателката на комисията по бюджетен контрол Моника Холмайер и говорителят на ЕНП в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента Йерун Ленаарс.

Двамата са поискали срещи със засегнатите страни, в т.ч. с премиера Кирил Петков, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев.

От групата припомнят, че комисията по бюджетен контрол отговаря за бюджетния контрол на всички институции и всички финансови средства на ЕС, в т.ч. и за обвързващия механизъм.

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи пък е компетентна за вътрешната сигурност и върховенството на закона. Мисията е предвидена само за един ден.

Вебер вече заяви, че арестът на бившия министър-председател повдига много въпроси, които спешно трябва да бъдат изяснени.

Свързани публикации

None found