• 25.05.2024

Държавната агенция за закрила на детето с нов председател

 Държавната агенция за закрила на детето с нов председател

Снимка: Архив

„Вярвам, че и занапред Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще продължи започнатите инициативи и ще бъде основен двигател за по-добри политики за децата. С този златен ключ към сърцето на децата пожелавам на новия председател да награди всичко, което ДАЗД постигна в годините, за да има повече щастливи деца и родители в България“.  Така д-р Елеонора Лилова посрещна и предаде символично щафетата на новия председател на ДАЗД д-р Теодора Иванова, съобщиха от пресцентъра на ДАЗД, цитиран от darik.

От своя страна д-р Иванова изтъкна, че в последните години ДАЗД е постигнала много от начертаните цели, и че ще продължи надграждането на добрите резултати.

„Да работиш за и с деца е мисия, която преди всичко се чувства и се носи в сърцето. За мен беше чест да бъда председател на ДАЗД. Изминахме много път заедно и съм щастлива да отбележа, че всички ние като общество израснахме в разбирането на правата на децата, за което съществена роля има и ДАЗД. За мен е не само отговорност, но и призвание да работя за децата и така ще бъде и занапред“, това каза д-р Лилова при предаването на поста на новия председател на ДАЗД.

Д-р Теодора Иванова работи в ДАЗД от нейното създаване. Изпълнявала е длъжността „Ръководител на Инспекторат“, а по късно главен директор на Главна дирекция „Контрол по правата на детето“. От 2013 година е главен секретар на ДАЗД към Министерския съвет. Притежава докторска степен по международно право и международни отношения от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев за заместник-председател на ДАЗД е назначена Ивайла Касърова, бивш директор на РДСП – гр. Перник.

Свързани публикации

None found