• 17.01.2022

Дъжд в София, градушка в Перник

 Дъжд в София, градушка в Перник

Снимка: БГНЕС

Мощна буря и градушка удариха Перник. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, се изсипа над София. Няма сигнали за наводнени подлези, съобщава БНР.

Бурята, която мина през Кюстендил в късния следобед днес, събори дърво – кестен на изхода на града до пътя за Дупница. Няма поражения, екипи на пожарната отстраниха дънера. Екипи на ЧЕЗ и от пожарната сваляха клони по електропреносната мрежа по ул. „Дупнишко шосе“, наложи се за повече от час движението да се пренасочи по едната лента, каза гл. експерт мобилизационна подготовка и защита на населението към Общината Ивайло Чалъков. Силен дъжд падна и в Дупнишко, в близкото с. Дяково дъждът беше примесен със ситна градушка – няма поражения по градините и реколтата, разказаха местни хора.


Днес за Западна България е обявен жълт код заради очакваните локални количества на валежите, които могат да достигнат между 30 и 50 л/кв. м, припомня БГНЕС. 

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска.

Свързани публикации

None found