• 19.05.2024

ДПС се регистрираха за изборите. Обвиниха Радев в тежки посегателства над избиратели

 ДПС се регистрираха за изборите. Обвиниха Радев в тежки посегателства над избиратели

Снимка: НС

Движението за права и свободи се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември 2021 г. Припомняме, че вотът ще е 2 в 1 – президентски и парламентарни избори.

Днес подадохме документи за двата вида избори. В условия на криза за трети път тази година отиваме на избори. Призивът ми към всички български граждани е да се отнесем много отговорно на вота. На 14 ноември трябва да изберем президент–обединител на нацията. Президент, който може да обединява около каузи, а не президент, който разединява и противопоставя политически сили. Нещо, което видяхме на два пъти. Държавният глава трябва да е полето за консенсус. В Конституцията е заявено, че фигурата на президента трябва да бъде полето за консенсус, а не да е инструмент за противопоставяне.

заяви лидерът на ДПС Мустафа Кардайъ, цитиран от novini.bg.

Още един важен избор предстои на 14 ноември – да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България. Някои от държавите членки на ЕС вече изхарчиха половината си средства от Плана за възстановяване, а ние и ще не сме пуснали документи. В тези кризи България има нужда от обединение, устойчивост и развитие. От ДПС сме представили нашата програма именно за това.

разкри ДПС лидерът.

ДПС внасят сигнали за полицейски произвол на изборите на 11 юли, а за тях обвиниха президента Румен Радев

.“Президентът трябва да даде гласност на всяко нарушение от органите на реда, които действат по заповед на вътрешния министър, който е назначен от Радев. Радев погазва целенасочено конституционни права, ограничава вота на гражданите и нарушава човешки права на български граждани. Имаме достатъчно факти – събличане, обиски, следене, хора на земята – това е партиен апарат. ДПС сме против купуването на гласове, борбата не трябва да се води с противозаконни методи и в услуга на един партии и срещу други“.

„Радев прави това, което ГЕРБ последните 12 години, но той го върши чрез служебния си министър Бойко Рашков“, допълни ДПС лидерът.

„Обръщам се към Радев и Рашков – с най-мракобесните комунистически прийоми, не е почтено да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически пристрастия“, завърши Карадайъ.

Лидерът на ДПС не разкри коя ще е кандидат-президентската двойка на партията, очаква се това да бъде решено на онлайн заседание.

Свързани публикации

None found