• 18.07.2024

До 30 септември се ограничава движението между 35-ти и 36-ти км на АМ „Хемус“ в посока Варна

 До 30 септември се ограничава движението между 35-ти и 36-ти км на АМ „Хемус“ в посока Варна

Снимка: BGReporter.info

До 30 септември т. г. се ограничава движението между 35-ти и 36-ти км на АМ „Хемус“ в посока Варна за ремонт на виадукта при км 35+760. Досега беше затворено платното за София и трафикът преминаваше двупосочно в платното за Варна, пише БНР. Сега ремонтните дейности продължават в платното за Варна, а моторните превозни средства ще преминават двупосочно в обновеното платно за столицата. Ще има по една лента за движение в посока Варна и за София. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – до 50 км/ч., съобщават от Агенция пътна инфраструктура.

На виадукта при км 35+760 се работи по антикорозионната защита на стоманената конструкция, изграждане на колекторна система, нова асфалтова настилка и маркировка и др.

Днес ще се полага хоризонтална маркировка по път I-7 Силистра – Шумен при село Загориче, информира АПИ.
На автомагистрала „Хемус“ в района на Каспичан се подменят ограничителните системи (мантинели), увредени при пътнотранспортни произшествия.

До края на седмицата ще продължи монтирането на ограничителни системи в участъци от автомагистрала „Тракия“ на територията на областите Пловдив и Пазарджик. В област Пазарджик ще се работи в платното за София и в средната разделителна ивица в участъците от 65-ти км до 103-ти км и от 71-ви км до 87-ми км в платното за Бургас. Дейностите продължават и в платното за София в средната разделителна ивица от 107-ми до 124-ти км на АМ „Тракия“ в област Пловдив. 

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, напомнят от АПИ.

Свързани публикации

None found