• 27.02.2024

Дистанционното обучение е недостъпно за хиляди деца

 Дистанционното обучение е недостъпно за хиляди деца

Снимка: chernomore.bg

Обучението в електронна среда е едно от предизвикателствата, пред което са изправени учителите и учениците по време на пандемия. Въпреки че през пролетта учениците се обучаваха онлайн, има неразрешени проблеми. Все още има деца, които остават извън образователната система, защото нямат устройства, на които да се обучават или пък нямат интернет.

В област Благоевград около 1500 са учениците, които нямат възможност да се обучават онлайн, защото нямат мобилни устройства.

Слаб интернет и липса на устройства създават проблеми на деца и родители в Северозападна България с онлайн обучението. Над 1000 са учениците от различни класове, които изпитват затруднения. Най-много те са в началните и прогимназиалните класове, разказва за ситуацията БНТ.

По-трудно е на децата от селата, където покритието не винаги е достатъчно, за да може да се отворят задачите, които учителите дават. Пример за това е село Баурене в община Криводол, където населението е бедно, безработицата е висока, а интернет покритието не е винаги надеждно.

Свързани публикации

None found