• 04.06.2023

Директорът на „Лукойл“ загина след падане от шестия етаж на болница

 Директорът на „Лукойл“ загина след падане от шестия етаж на болница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на борда на директорите на „Лукойл” е открит мъртъв след падане от 6-ия етаж на болница в Москва. Инцидентът е станал около 7 часа тази сутрин, а Равил Маганов е загинал на място, съобщи NOVA.

Подробностите около смъртта му се изясняват, но по информация на агенция ТАСС, която цитира разследващите органи, Маганов сам сложил край на живота си.

След началото на войната в Украйна седем руски олигарси са починали при мистериозни обстоятелства, някои от тях – заедно с целите си семейства. Официалната причина често е самоубийство.

Равил Маганов е роден през 1954 г. в Алметиевск. От 1993 г. работи в „Лукойл“ на ръководни длъжности, като е първият изпълнителен вицепрезидент, ръководещ блока за проучване и производство. През 2020 г. съветът на директорите на Лукойл назначи Маганов за председател на съвета на директорите на мястото на Валери Грайфер, който почина през април 2020 г. След тазгодишната среща „Лукойл“ не разкри официално състава на новия съвет, но Маганов беше номиниран за него, предаде БГНЕС.

Свързани публикации

None found