• 25.05.2024

Димитър Манолов: Бюджетът ще издържи до юли, трябва да имаме стабилно управление

 Димитър Манолов: Бюджетът ще издържи до юли, трябва да имаме стабилно управление

Снимка: Архив

„С този фонов шум от пандемията, заради който се изисква увеличаване на разходите, ще видим как ще излезе балансът. Бюджетът ще издържи до юни – юли и ще трябва да бъде преразгледан. Това е една от причините да не се отива към нови избори, защото, ако няма парламент, ще имаме проблем… Като прагматик ми се иска да имаме стабилно управление“. Това каза пред БНР президентът на КТ „Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Димитър Манолов. 

„В предизборната кампания беше заложено прекалено много на негативизма… Искам да разбера докъде ще продължи популизмът и кога ще започне прагматизмът. Чуват се нескопосани политически интервенции, които са опасни“. 

Манолов посочи като проблем, че партиите на протеста не могат да избягат от опозиционната си същност и подчерта, че тепърва ще се разбере доколко парламентарните групи са монолитни

„Това, което ще кажем на новата власт, е, че животът не започва от тях, че революции не водят до нищо добро“.

Националният план за възстановяване и устойчивост е изключително горещ картоф и Томислав Дончев с удоволствие го предоставя на тези, които ще дойдат след това. Шансът да се провалят те е много голям. С тези нагласи провалът е предопределен. Всеки мисли, че тези пари са достатъчни и ще решат проблем на определен сектор, а това не е така“. 

Свързани публикации

None found