• 05.03.2024

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за личната помощ

 Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за личната помощ

Снимка: БНР/БТА

Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за личната помощ. Депутатите ще гласуват и удължаване на срока за регистрация на кладенците. Това ще стане с промени в Закона за опазване на околната среда, които ще бъдат разгледани на първо четене, става ясно от сайта на Народното събрание.

От ГЕРБ изтъкват, че, за да избегнат струпването на хора при подаването на документите за регистрация в съответната басейнова дирекция, срокът за подаване на заявленията от задължените лица се удължава до 28 ноември 2022 г.

Промените, внесени от управляващите, предвиждат срокът за регистрация, който изтича на 27 ноември, да бъде удължен с две години. Промяната се налага се налага заради епидемичната обстановка в момента и създалото се напрежение в обществото във връзка с регистрацията на кладенците.

Народните представители ще разгледат и поправки в Закона за личната помощ, които трябва да повишат качеството на живот на хората с увреждания. Гарантира се, че те ще имат достъп до личен асистент, съобразно индивидуалната им потребност.

В парламентарния контрол днес ще участват повечето министри от кабинета. Сред тях са социалният Деница Сачева, образователният Красимир Вълчева и здравният Костадин Ангелов.

Свързани публикации

None found