• 04.03.2024

Депутатите не приеха програма за работата на парламента и заседанието беше закрито

 Депутатите не приеха програма за работата на парламента и заседанието беше закрито

Снимка: NOVA

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното заседание, след като депутатите не успяха да приемат програмата си за двата пленарни дни преди Великден.

От днес депутатите гласуват с биометрични данни чрез електронната система за гласуване, съобщи председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. Той обясни, че няколко депутати, на които не е взета биометрия, ще продължат да гласуват и днес с карти. Вигенин даде разяснения на новите народни представители как да гласуват с пръстов отпечатък, след като два пъти парламентът не успя да приеме програмата си за седмицата.

При първото гласуване предложеният дневен ред беше отхвърлен с 86 гласа „за“, 8 „против“ и 103 „въздържал се“, а при прегласуването – със 79 „за“, 6 „против“ и 123 „въздържал се“, предаде Darik.

Мисля си, че досега не сме изпадали в такава ситуация, коментира той, след което закри заседанието и свика председателски съвет. Той обясни, че председателя на НС може да свика по всяко време ново заседание.

В проекта на програма беше второто четене на промените в Изборния кодекс, а до сградата срещу измененията протестират представители на ВМРО.

Свързани публикации

None found