• 24.04.2024

Депутатите изслушват четирима министри за бедстващите райони

 Депутатите изслушват четирима министри за бедстващите райони

Снимка: BGreporter.info

Четирима министри ще бъдат изслушани за предприетите действия в бедстващите райони след наводненията.

В началото на пленарния ден политическите сили ще обявят в декларации своите водещи приоритети до края на мандата на този парламент, който изтича на 26 март.

Новата пленарна сесия в година на предстоящи избори. Парламентарните групи ще отправят своите политически послания. Водещите законодателни инициативи ще бъдат свързани с изборните правила в условията на пандемия. През закона за извънредното положение от ГЕРБ ще дадат възможност на карантинираните лица или такива настанени в болница заради Covid-19 да гласуват на предстоящите парламентарни избори, увери лидерът на групата Даниела Дариткова.

„В същото време ние даваме възможност и на ЦИК с този законопроект да предприемат всички мерки, които гарантират здравна сигурност на останалите участници в изборния процес. Това е нашето намерение за законодателна промяна и смятаме, че то най-коректно ще отговори на очакванията затова да се гарантира здравна сигурност на изборния процес“, заяви тя.

В оставащото време на парламента управляващите имат за цел да прокарат и окончателно поправките в Наказателно-процесуалния кодекс, с които дават възможност специален прокурор да разследва обвинител номер едно.

Днес депутатите ще започнат работа с промени в закона за мерките срещу изпирането на пари, внесен от ГЕРБ, с които да отпадне задължението за търговците на едро да докладват пред ДАНС за съмнителни сделки на свои клиенти.

В първата седмица на парламента ще има министри и ще бъдат изслушани за предприетите действия в бедстващите райони в страната след  наводненията.

Свързани публикации

None found