• 25.05.2024

Денков за миньорите и енергетиците: Опитваме се да направим най-доброто за тези региони и тези хора

 Денков за миньорите и енергетиците: Опитваме се да направим най-доброто за тези региони и тези хора

Министър-председателят Николай Денков призова протестиращите миньори и енергетици да седнат на масата на преговори, тъй като Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ) тепърва ще бъде променян, но трябва да бъдат подадени пълният пакет документи.

„Без да сме приключили преговорите, няма как да дойдат първите пари от Плана за възстановяване и устройчивост. Ние имаме пътна карта, общата програма за растеж, териториалните планове са част от нея, за да започнем преговорите как да бъде променен за Плана за възстановяване и устойчивост. До 31 декември трябва да сме готови, трябва одобрение не само от ЕК, но и трябва подпис и съгласие от всяка една държава от ЕС с това, което ние сме предложили“, заяви премиерът Николай Денков пред журналисти по повод протеста и блокадите на миньорите и енергетиците заради плановете за въглищните централи.
„Опитваме се да направим най-доброто за тези региони и тези хора, начинът това да се случи е да седнем заедно на масата на преговори„, посочи Денков.

Премиерът посочи, че докато парламентът не работи, Министерският съвет ще работи върху бюджета следващата година, за да бъде внесен веднага след като депутатите се върнат след ваканцията си след изборите.

Свързани публикации