• 19.05.2024

Делото за регистрацията на партията на Васил Божков – на 1 март

 Делото за регистрацията на партията на Васил Божков – на 1 март

Снимка: facebook

Делото за регистрацията на партията на Васил Божков ще бъде гледано на 1 март от Върховния административен съд. Прокуратурата протестира решението на Софийския градски съд „Гражданската платформа Българско лято“ да бъде вписана в регистъра на политически партии, което не позволи на формацията да участва самостоятелно във вота на 4 април, съобщи БНР.

Протестът беше очакван, защото прокуратурата поиска от Градския съд да не регистрира партията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков. С три аргумента – въпросителни около проведено онлайн учредително заседание, сгрешени ЕГН-та на учредители и лого, наподобяващо на това на енергийна напитка.

По тези възражения предстои да се произнесе върховната инстанция, а кога – от гледна точка на тези избори, вече е без значение. Борил Соколов, който беше избран за лидер на „Българско лято“, призна,че закъснялата регистрация е бил обсъждан вариант: 

„Всички сме гледали скучни, предвидими американски фирми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант „Д“, буквално. Времето се оправя, градусите се вдигат, лятото ще дойде по един или по друг начин, сто процента“.

Вчера от профила са във Фейсбук Васил Божков предложи хора за листите на „Има такъв народ“.  Отговорът в социалната мрежа на Слави Трифонов беше „не“.

Свързани публикации

None found