• 24.04.2024

Двама обвинени за инцидента на “Ситняково“

 Двама обвинени за инцидента на “Ситняково“

Снимка: Фейсбук

Двама души са обвинени за инцидента на столичния булевард „Ситняково“, при който протестиращи влязоха в конфликт с жена, която се опита да мине през блокадата пред Румънското посолство, съобщи БНР.

Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. За единия от обвинените държавното обвинение ще иска постоянен арест.

Това е 25-годишният Георги Георгиев, който според  разследващите е счупил  – чрез удари с ръце, предното панорамно стъкло на автомобила на жената и скачайки, е повредил предния му  капак.

Освен за това той е обвинен и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост, защото попречил на жената да премине през кръстовището, обиждайки я пред погледа на двете ѝ непълнолетни деца.

Според адвокатката на Георгиев обаче доказателства за това няма. Пред БНР Полина Велчева се оплака, че е чакала часове, за да получи достъп до клиента си и се наложило дори да сигнализира за това на телефон „112“.

Другият обвиняем е 32-годишен мъж, посочен от прокуратурата само с инициали С.А. И той се разследва за хулигански действия, че изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила.

След изтичането на 72-часовото му задържане той ще бъде освободен срещу парична гаранция от 500 лева, а за Георгиев ще се иска постоянен арест.

Мярката му за неотклонение ще се гледа утре.

Свързани публикации