• 19.05.2024

Двама министри – на вътрешните работи и на земеделието, ще инспектират граничен пункт „Малко Търново“

 Двама министри – на вътрешните работи и на земеделието, ще инспектират граничен пункт „Малко Търново“

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заедно с министъра на земеделието Явор Гечев ще посетят днес зоната около граничния контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“, съобщиха от Министерството на земеделието. 

Двамата министри ще направят съвместна проверка на състоянието на горските пътища, както и на сечи в района на Малко Търново. Предвид труднодостъпния терен, проверките ще се извършват с високопроходими автомобили. 

През последните месеци проблемът с мигрантите се задълбочава, като често те се опитват да преминат границата именно в района на Малко Търново. Преди дни петима мъже, подпомагали мигранти да пребивават в страната ни, бяха задържани в Бургаско, а броят на установените мигранти беше тридесет, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

На територията на областта работят седем контролно-пропускателни пункта (КПП) за проверки и ограничаване на мигрантския трафик. Проверяват се автомобили, автобуси, товарни коли. Целта е да се предотврати навлизането в градовете и във вътрешността на страната. 

Свързани публикации

None found