• 13.04.2024

Гърция затвори ГКПП „Промахон“ за чужденци

 Гърция затвори ГКПП „Промахон“ за чужденци

Снимка: banker.bg

Във връзка с усложнената обстановка с Covid-19 Гърция затвори за влизане на чужденци през нощта ГКПП „Промахон“. Изключение е направено за товарните автомобили.

Между 00:30 ч. и 05:00 ч. през ГКПП „Промахон“ се пропускат само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси. Товарните автомобили сe пропускат без промяна, както досега, информира БНР.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в някои области на Гърция е въведено временно ограничение на движението в нощните часове. За зоните, попадащи в ниво 3 (оранжево) и ниво 4 (червено), е забранено движението в интервала от 00:30 ч. до 05:00 ч. Изключения се допускат за работещите нощна смяна или при спешни случаи.

По данни на посолството ни в Атина заради влошената епидемиологична обстановка от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 г. окръг Серес, където попада и Промахон,  както и окръг Йоанина, ще влязат в т.нар. червена рискова зона със степен 4. Вследствие на това може да бъде наложена забрана за движение както извън, така и в рамките на съответните области.

Свързани публикации

None found