• 11.12.2023

Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, очакват от бранша

 Груповите туристически пътувания да се възобновят през май, очакват от бранша

Снимка: BGReporter.info

„Очакваме от началото на месец май да започнат да се провеждат груповите туристически пътувания“, каза пред БНР Светлана Атанасова, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции.

Браншът изрази недоволство от последната заповед на министъра на здравеопазването, с която не се облекчават мерките за груповите туристически пътувания и конгресните мероприятия, които остават със забрана за провеждане до края на април. От бизнеса виждат това като дискриминация и очакват облекчение за бранша.

„В нашия бизнес е изключително важно да има предвидимост – и за пътуване у нас, и в чужбина, хората трябва да имат време, а ние също, за да се подготвим затова. Към днешна дата нямаме отговор на този проблем от Министерство на здравеопазване. Опитахме се да задържим колегите, но не се получава, други фирми направо фалираха.“

подчерта председателя на БАТА.

По думите ѝ резервациите за празниците сега у нас не би трябвало да се отлагат, но групови пътувания не може да се планират. Според Атанасова такава е ситуацията в световен мащаб. За неосъществените пътувания всеки човек, който желае, получава ваучер.

Ние чакаме да се нормализира обстановката, за да могат клиентите да получат услугата, който пък е пожелал, му е възстановен авансът. Повечето наши клиенти чакат да се осъществи пътуването им, защото това ще им се отрази добре“, каза още Атанасова.

Свързани публикации

None found