• 17.04.2024

Група „Остава“ подготвя различни програми за концертите си в София и Пловдив

 Група „Остава“ подготвя различни програми за концертите си в София и Пловдив

Група „Остава“ подготвя различни програми за концертите си в София и Пловдив. В Античния театър, който предразполага по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат близък контакт с групата, съобщават от екипа. Ще звучат песни от новия албум, редом с познатите Sex in the morning, „Океан“, „Понеделник“, „Мини тяло“, „Шоколад“, „Ще дойдеш ли с мен“, „Мъничко човече“, „Бесен“, „Внимание“, „Самолет“ и други, в нови акустични аранжименти. 

В София музикантите залагат на твърдото рок енд рол звучене, по-мащабна и концептуална продукция. 

Най-доброто от концертите, с които се отбелязва 30-годишнината на „Остава“, ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР.

Концертът в Пловдив е на 20 септември, а в зала 1 на НДК – на 7 октомври.

Междувременно, групата пуска ново видео към „Помощ“, част от актуалния шести студиен албум „Кислород“. Музиката е на Жоро Георгиев, а текстът – на Свилен Ноев. В аранжимента отново се включва продуцентът на албума Георги Станев, който свири клавирните партии.

„Музикалната идея за песента е от едно театрално представление, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз много го харесвах и заедно го избрахме за едно от парчетата в албума, което превърнахме в песен заедно с цялата група. Лирична и лична песен с ретро привкус, инспирирана от творчеството на Beatles и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те“, Жоро Георгиев.

„Жоро обясняваше как идеята му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън, и докато мислех текста на песента, точно когато ми липсваше нещо обединяващо, се сетих за думата „Помощ“ и за Help на The Beatles, и всичко бързо си дойде на мястото. Тя беше готова дни преди да започне войната в Украйна и тъй като в текста се пее “Помощ, светът ми гори” решихме, че не е добра идея да я пускаме тогава“, допълва Свилен Ноев.

Режисьор на видеото е Симеон Стоилов, който е приятел на групата, художник и концептуален артист. Негови са и видеата на „Мини тяло“, „Океан“ и обложката на албума „След любов по време на война“. Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографа, който снима „Остава“, а също и оператор на видеото към „Океан“. Главният герой в клипа на „Помощ“ е Александър Алексиев в компанията на яхта и Александра Таскова.

Източник: БТА

Свързани публикации

None found