• 25.05.2024

Грозни викове от залата към Бербатов: Кой си ти, бе?! Бягай от там!

 Грозни викове от залата към Бербатов: Кой си ти, бе?! Бягай от там!

Снимка: LAP.bg

Димитър Бербатов сам си взе думата след избора за нов президент на БФС. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се качи на трибуната, за да каже няколко думи.

Извинявам се. Без никой да ми е дал думата, трябва да кажа нещо. Искам да честитя победата. В момента нищо не може да се каже – всичко беше както трябва. Благодаря за което.

каза Бербатов от трибуната, последвано от аплодисменти от залата

Само ще помоля следното. Имаме стенограма от цялото нещо (може би заседанието) в случая. Ако греша, някой да ме поправи. Казаха, че има 483 клуба. Нали така? Нека се извади стенограмата.

Последваха викове от първите редове: „Кой си ти, бе“, „Давай ги на съда тези неща“ и „Бягай от там“, пише intrigi.bg. На които Бербатов отвърна: „Аз към вас се обръщам с уважение, нали? Ето я комисията, нека се проверят гласуващите. Съжалявам, ако обиждам някого. Благодаря ви за гласуването.“

Последва спор между делегатите и между адвокат Георги Градев и хората на подуима дали президент може да се избере на първи тур с 50% + 1 глас от обявилите присъствието си на Конгреса или от гласувалите.

В случая на Конгреса бяха регистрирани 483 делегати, но 480 от тях гласуваха. Със своите 241 гласа Боби Михайлов покри точно минимума за победа още на първи тур.

Малко по-късно пред журналисти Бербатов сподели, че 20 клуба от благоевградския регион не са били допуснати до Конгреса поради нередовно избрани делегати. „БФС няма право да ги пита такова нещо. Тези клубове са от моя регион и се предполага, че ще гласуват за мен. Те можеха да направят разликата.“

Бербатов каза още, че ще обжалва решението на Конгреса и че ще търси справедливостта по други пътища.

Свързани публикации

None found