• 25.09.2022

Гешев: Има тревожен ръст на престъпността и мигрантския натиск

 Гешев: Има тревожен ръст на престъпността и мигрантския натиск

Снимка: frognews

Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, заяви главният прокурор Иван Гешев. Той каза, че не може да даде подробности за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас. Това, по думите му, е в компетентност на следователите, тъй като жертвите са от Министерството на вътрешните работи.

„Изказвам съболезнования на родните и на близките на загиналите, това е една изключителна поредна трагедия“, заяви Гешев.

„От месеци, може би от година, се забелязва тревожен ръст на престъпността. „Увеличават се мигрантският натиск и престъпленията, свързани с т.нар. мигрантска криза, така и наркоразпространението – включително в сегмента разпространение между лица. В областта на пътнотранспортните произшествия виждате, че през няколко месеца се случват изключително тежки катастрофи. Няма да коментирам битовите престъпления и грабежи“, каза още главният прокурор Иван Гешев. 

Той напомни, че държавата е длъжна да гарантира сигурността на гражданите. Главният прокурор разговаря с членовете на ЦИК за възможностите за взаимодействие на прокуратурата и избирателна комисия на вота през ноември.

Източник: БТА

Свързани публикации

None found