• 25.05.2024

ГЕРБ-СДС се регистрираха за изборите и коментираха честността на вота

 ГЕРБ-СДС се регистрираха за изборите и коментираха честността на вота

Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ-СДС внесоха 27 000 подписа в ЦИК за изборите 2 в 1 през ноември. 

„Важно е да подхождаме отговорно към всеки вид избор. Днес приключват номинациите, а предстои обществото ще разбере имената на кандидатите ни за президент и вицепрезидент“, разкри Десислава Атанасова.

Имената не са единственото важно нещо, защото трябва да говорим за изборния процес. Как политическите партии не могат да носят отговорност, а българите отново са подложени на избори. Вчера стана ясно, че секциите в чужбина ще са драстично по-малко. Не чувам сега тези, които преди месеци защитаваха правата на българите в чужбина“, допълни представителката на ГЕРБ.

„От съществено значение за сигурността на вота е и броенето на разписките от машините. Не знаем какво ще стане с фирмата, която ще достави машини и ще поддържа изборния софтуер“, коментира Атанасова. 

„Трябва да говорим и за политическия инжинеринг на Румен Радев, а хаосът в политическата система се дължи на неговото разбъркване. Президентът не беше център за мнения консенсус“, категорична бе тя. 

„Нашата цел е повече доверие от българските граждани. Въпреки мнението, че „мачът е свирен“, то обществото се е събудило и резултатът ще се види на изборите“.

Свързани публикации

None found