• 05.03.2024

ГЕРБ и БСП в престрелка заради изцепките на Иво Христов

 ГЕРБ и БСП в престрелка заради изцепките на Иво Христов

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на депутата от БСП Иво Христов заради негови думи в интервю за национална медия, в което нарича българското общество „инфантилно“.

Депутатът Тома Биков призова БСП да изрази позиция по случая:

„Пасивната ви позиция след подобни изказвания е симптоматична за начина ви на мислене. За вас неинфантилни и недебилни са само онези български граждани, които са готови да ви припознаят като свое политическо представителство.

Това политическо високомерие е една от причините вече повече от десет години да не сте в състояние да спечелите доверието на мнозинството от българските граждани“.

С искането си парламентарната група на ГЕРБ се солидаризира с решението на младежката си организация, която вчера настоя за оставката на социалиста.

От трибуната Драгомир Стойнев заяви, че управляващите нямат морално право да искат оставката на Иво Христов и цитира думи на премиера Борисов:

„Само, че когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи, цитирам министър-председателя Бойко Борисов.

Кой ще се извини за тези думи? Как бихме реагирали, когато председателят на Народното събрание е проста кърджалийска гугутка. Как бихте реагирали на едно подобно…Това е казано от министър-председателя.“

Свързани публикации