• 15.07.2024

Георги Павлов: Офисът започва да конкурира „хоум офиса“

 Георги Павлов: Офисът започва да конкурира „хоум офиса“

Снимка: bloombergtv

Георги Павлов работи в сферата на недвижимите имоти от 2006 г. като член на съвета на директорите и изпълнителен директор на AG Capital. От 2011 г. е изпълнителен директор и акционер в агенцията от групата „Адрес недвижими имоти“

Според интервюто на Павлов дадено за в. „Дневник“ броят на сделките и активността на пазара с недвижими имоти, са намалели с около 15%.

По думите му коронавирусът действа в две посоки: от една страна по-малко използване на офисите, от друга страна – по-голяма дистанция. Експертът подчертава, че може да се окаже накрая, че на фирмите ще им трябват по-големи площи за един и същ брой служители.

„Това още не се е отразило на цените и не ясно дали ще се отрази, защото договорите са дългосрочни и за да има ефект върху пазара, трябва да минат 1-2 години – за да има ново договаряне.“  

коментира пред изданието Павлов

Според него вероятността фирмите да се ориентират към „хоум офис“, за някои дейности, не е много голям. Експертът по недвижими имоти отбелязва в интервюто, че офисът физически не е много по-различен от жилището. Една от разликите обаче е съществен именно в организацията, която е в полза на офисите. Павлов подчертава, че тя е това, че офисът дава на хората по-лесна комуникация, а на ръководството на фирмата, по-добър контрол.

Свързани публикации

None found