• 11.12.2023

Георги Кадиев: Надбавките за пенсионерите и децата са фалшива справедливост

 Георги Кадиев: Надбавките за пенсионерите и децата са фалшива справедливост

Снимка: БНР

Бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев заяви, че с отпускането на 50 лв пенсионни надбавки и пари за родителите се създава фалшива справедливост. Правителството според него купува гласове и нанася дългосрочни вреди в социалното подпомагане.

Досега даваха на децата на ромите, сега и на мен. Но това е фалшива справедливост

заяви от ефира на БиТиВи Кадиев.

Помощта би следвало да се случва през социалното подпомагане и да бъде за нуждаещите се, а не за всички. Осъвременяването на пенсиите, а не административното им вдигане, е разумна мярка в случая. Така осигуряващите се в момента биха били мотивирани да внасят осигуровки.

Относно хваленето на Борисов за повишения от „Мудис“ кредитен рейтинг на страната ни, финансовият експерт заяви, че това е добре за нас и означава възможност да се взимат кредити при по-изгодни условия. „Мудис“ обаче са взели под внимание ниския външен дълг и ниския дефицит, които са в резултат на факта, че правителството не взе нужните мерки и не подпомогна бизнеса. Част от обявените икономически мерки не са започнали, други все още са в процес на реализация.

Не сме финансово мощни и най-малкото сътресение може да ни събори

заключи Кадиев.

Той допълни, че цената на тази финансова мощ, за която Борисов се хвали, са замразените доходи, стотиците на социални помощи и близо половин милион, на които бяха раздадени хранителни пакети, вместо да бъдат финансово подкрепени.

Правителството харчи много, харчи глупаво. Тези надбавки за пенсионерите са неразумно харчене, особено дадени в летните месеци, когато е най-евтин животът.

категоричен беше финансовият експерт.

Свързани публикации

None found